Ingredients
Massa mare:
35 ml de llet tèbia
15 gr de llevat de forner
1 cullerada de sucre
65 gr de farina de força
Massa:
35 ml de llet tèbia
10 gr llevat de forner
75 gr mantega a temperatura ambient
1 ou
ratlladura 1/2 llimona i 1/2 taronja
225 gr de farina de força
110 gr de sucre
1 pessic de sal
Crema pastissera:
3 rovells d´ou
1 llimona (només la pell)
2 cullerades de sucre
1 cullerada de maizena
250 cc de llet
Decoració:
fruites confitades
sucre
Preparació pas a pas

Encendre el forn a 200 ºc i possar-hi un recipient amb aigua per a donar-li humitat. Pintar el tortell amb rovell dissolt en una mica d´aigua i escampar-hi el sucre per sobre (millor si és de gra gruixut). Deixar refredar per a continuació, farcir-la amb la crema pastissera.
Crema pastissera: Posar al foc la llet amb la pell d´una llimona. Deixar-ho bullir. Apart, batre el rovells amb el sucre, quan estiguin una mica esponjosos afegir-hi la maizena i remenar. Afegir aquesta barreja a la llet bullint, deixar coure fins que torni a bullir. Llavor estreu del foc, es deixa refredar i quan estigui freda la incorporem al tortell.
No hay comentarios:
Publicar un comentario