lunes, 2 de enero de 2012

TORTELL DE REIS

Recepta de Tortell de reis


Ingredients

Massa mare:
35 ml de llet tèbia
15 gr de llevat de forner
1 cullerada de sucre
65 gr de farina de força

Massa:
35 ml de llet tèbia
10 gr llevat de forner
75 gr mantega a temperatura ambient
1 ou
ratlladura 1/2 llimona i 1/2 taronja
225 gr de farina de força
110 gr de sucre
1 pessic de sal

Crema pastissera:
3 rovells d´ou
1 llimona (només la pell)
2 cullerades de sucre
1 cullerada de maizena
250 cc de llet

Decoració:
fruites confitades
sucre

Preparació pas a pas


Paso 1Detalle del paso 1. TORTELL DE REIS Massa mare: Desfer el llevat en la llet tèbia, afegir-hi el sucre i la farina. Treballar i formar una bola. Posar la bola dins un bol i cobrir amb aigua tèbia. Quan la bola floti i hagi doblat el volum estarà a punt. Mentre, prepara la massa. Desfer el llevat en la llet tèbia, afegir-hi la restes d´ingredients en l´ordre descrit i quan la massa mare estigui a punt, unir-la a la massa. Treballar-la en una superfície una mica enfarinada, posar-la sobre d´una safata de forn, donar-li forma de tortell i decorar-la amb fruites confitades. Deixar-la pujar una hora més o menys en un lloc tebi.

Paso 2 Encendre el forn a 200 ºc i possar-hi un recipient amb aigua per a donar-li humitat. Pintar el tortell amb rovell dissolt en una mica d´aigua i escampar-hi el sucre per sobre (millor si és de gra gruixut). Deixar refredar per a continuació,  farcir-la amb la crema pastissera.

Paso 3 Crema pastissera: Posar al foc la llet amb la pell d´una llimona. Deixar-ho bullir. Apart, batre el rovells amb el sucre, quan estiguin una mica esponjosos afegir-hi la maizena i remenar. Afegir aquesta barreja a la llet bullint, deixar coure fins que torni a bullir. Llavor estreu del foc, es deixa refredar i quan estigui freda la incorporem al tortell.

No hay comentarios: