jueves, 11 de diciembre de 2008
TORRONS DE GEMA CREMADA I FRUITA
INGREDIENTS
PER A UN QUILO DE TORRONS
1/2 quilo d´ametllas cruas mòltas
1/2 quilo de sucre
1/2 vas d´aigua
3 rovells de ou
100 g de llet condensada o crema de llet
vainilla liquida
GEMA
2 ous
el mateix pes de sucre
fruites fresques per decorar
PREPARACIÓ
En primer lloc, barregeu el mig vàs d´aigua amb el sucre i prepareu en almívar. Poseu les ámetlles crues mòltes ben fines en un bol, afegiu-hi l´almívar i traballeu la pasta amb les varetes sense deixar de batre-la.
Quan hagueu aconseguit una massa espessa, afegiu-hi els rovells d´un en un, tot remenant bé.
Agregeu a la massa la llet condensada o la crema de llet.
Traballeu-la encara niés i afegiu-hi unès gotès de vainilla a una mica de sùc de llimona.
Aboqueu el preparat en una caixa de cartró, folrada de paper d´alumini.
Dexeu-la en un lloc fresc d´un dia per altre. Desmotlleu.
Traieu el paper d´alumini i torneu a posar el torró dins la caixeta. Cobriu el torró amb la gema ja preparada i després empolvoreu-lo amb sucre glacé. Poseu a escalfar la pala fins que quedi roent i cremeu el torró fins que n´obtingueu el caramel.
Quan estigui tot preparat, talleu tota classe de fruita fresca en rodanxes, com els kiwis, maduixots, peres, pinya, etc., per adornar els costat, i ja podeu servir.
PREPARACIÓ DE LA CREMA
Bateu els ous i el sucre, suaument, fins que quedin ben diluïts. Poseu-ho al foc i remeneu-ho amb l´espàtula de fusta.
Quan comenci a enganxar-se a l´espàtula i tendeixi a espesseir-se, rettreu-ho del foc. Esteneu-ho a sobre d´una safata i deixeu-ho refredar.
Quan la gema sigui freda ja es pot fer servir.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario