jueves, 27 de noviembre de 2008

MENÚ DE NADAL


INGRDIENTS:

500 g de carn de vedella;
1/2 gallina;
150 g de cansalada.
200 g d´orella de porc.
1 peu de porc
100 g de carn magra de porc picada ( per fer la pilota )
100 g de picada de vadella
150 g de butifarara negra
1 os sec de pernil
1 os de bou, amb el moll
250 g de cigrons ja remullats
100 g de mongeta blanques remullades.
250 g de patates tallades a quadres.
1 col d´olla verda.
150 g de galets
1 nap mitjà.
2 pastanagues mitjanes.
1 gra d´all.
2 ous.
2 cullerades plenes d´engrunes de pa.
2 cullerades plenes de farina.
pebre blan en pols.
julivert fresc.
sal
2 l d´aigua.

PREPARACIÓ:

Couem en una olla al foc, en l´aigua, la carn, la gallena, la cansalada, el peui l´urella de porc, l´os de pernil i el de bou, el nap i la pastanaga(amdós pelats i sencers ).

Escumem be l´bolla i hi afegim els cigrons i les mongetes (podem ficar aquetes llegums dins de bosses de malla per separar-los quan ja estiguin cuits), ho adobarem amb sal i conservarem l´olla a foc lent.

A part prepararem la pilota amb la carn picada de porc i de vadella, a la qual afegirem els ous batuts, les engrunas de pa rallat, sal, un xic de pebre i una mica de canyella en pols, l´all i el julivert picat, i una mica de farina, ho pastarem tot fins a formar la pilota que finalment enfarinarem.

passades dues hores de cocció, incorporem a l´olla la pilota, les botifarres, les patates i la col(patates i col tallades a trossos).

Ho rectifiquem de sal . Si duarnt la cocció s´evaporés part de l´aigua n´hi agreguem la necessària, sempre bullit.

Retirem les tres quartes parts del brou per fer la sopa, amb galets. Aquesta sopa la servirem com a primer plat i, a continuació, i en una altra plàtera, les diverses carns i les verdures, tot sempre ben calent.

No hay comentarios: