viernes, 15 de octubre de 2010

ESTOFAT DE VEDELLA AMB CARXOFES

















INGREDIENTS

800 g de carn de guisar de vedella a trossos.
100 g de ceba.
1 dent d'all.

1 pebrot vermell.
100 g de pastanagues.
1 got de vi blanc.

1 got d'aigua calenta.
4 cullerades d'oli d'oliva.
Sal i farina.

GUARNICIÓ DE CARXOFES:


300 g de cors de carxofes.

2 grans d'all.
Julivert picat.
2 cullerades d'oli d'oliva.
Aigua.


PREPARACIÓ PAS A PAS



Ofeguem en una cassola amb oli calent les dents d'all i la ceba tallada en brounoisse (picadet fi), quan estigui toveta afegim la carn prèviament assaonada i passada per farina.



Afegim la pastanaga pelada i tallada a rodanxes, el pebrot vermell tallat a tires, ofeguem el conjunt i quan comenci a bullir afegim la sidra. Deixem que cogui el conjunt durant uns minuts i incorporem l'aigua fins a cobrir la carn i la verdura. Deixem coure durant 2 hores a foc suau (si ho féssim en olla a pressió amb 30 minuts seria suficient).


Quan la carn estigui tova i gairebé cuinada, afegim les carxofes saltejades amb alls de manera que es coguin amb la carn uns 10 minuts. Posem a punt de sal la carn si li fes falta i abans de servir deixem que reposi durant 15 minuts fora del foc.

No hay comentarios: