jueves, 27 de noviembre de 2008

TARRINA DE FOIE-GRAS D´ANEC


Per a 6 persones

Estona de preparació: 30 minuts + l´estona de maceració i repòs


INGREDIENTS:

500 g de fetge d´anec fresc i sense nervis.
10 cl de xerès.
2 cullerades soperes d´armanyac.
3 cullerades de brou d´au.
Greix d´anec fos.

PER A LA SALMORRA:

1/2 kg de sal.
1 l d´aigua
60 g de sucre.
3 grans de pebre.
4 cullerades de porto o madeira.
1 gran d´all sense pelar i lleugerament picat.
1 branqueta de farigola.

PREPARACIÓ

Barregem tots els ingradients de la salmorra, fem que bullin uns quants minuts i després deixem que es refredin del tot.Dexem macerar el fetge d´anec en la salmorra durant 24 hores.

En acabat el retirm i el remullem en aigua freda unes altres 24 hores. L´endemà el traiem de l´aigua i el posem a macerar durant 72 hores en un bol amb el xerès i l´armanyac barrejats.

Un cop passat aquest temps, aboquem el fetge en una terrina refractària i el cobrim amb el greix d´anec fos. Tapem la terrina i la posem en una casserola d´aigua calenta. La fiquem al forn preescalfat a 180 ·c tenint cura que l´aigua del bany maria no bulli i deixem que es faci durant un quart d´hora. Després esperem que es refredi la terrina posant-hi un pes al damunt i deixem que reposi durant 12 hores.

A l´últim, podem desemmotllar la terrina i servir-la acompanyada de pa torrat de diferents menes.

No hay comentarios: