jueves, 27 de noviembre de 2008

SOPA DE MARISCS


INGREDIENTS:

Per a 4 persones

1 kg de retalls de peix. 150 g de cloïsses.
100 g de gambes.
100 g de gambots.
1/2 kg de rap.
100 g de tomàquet pelat.
100 g de ceba.
100 g de pastanaga.
150 g de porro.
2 grans d´alls.
1 punta de caiena.
1/2 dl de brandi.
1 dl de vi blanc.
2 l de brou de peix.
1 ramet de julivert.
pa torrat.
sal i pebre blanc.

PREPARACIÓ

Salti els retalls de peix.

Bulli´ls en el brou de peix, amb el ramet de julibert.
En un cassó de parest altes, escalfi l´oli d´oliva i salti totes les verdures ( ja rentades i trossejades), a foc suau, de 7 a 10 minuts.

Incorpori-hi la caiena, la sal i el pebre i remeni-ho. Afegeixi-hi els gambots i les gambes ( amb la closca). Flamegi-ho amb el brandi.

Remulli-ho amb el vi i el brou ( colat). Faci-ho bullir a foc suau, durant 4 minuts. Tregui´n les gambesa i els gambots i reservi´ls.

Rectificqui-ho de sal i pebre i deixi que bulli a foc suau una hora i mitja.

Trituri la preparació amb el braç mecànic i passi-la pel xinès. Renti les cloïsses i tregui´ls la terra, trossegi el rap en daus i fiqui´ls al brou.

Afegeixi-hi les gambes i els gambots, pelats. Deixi que tot bulli 3 minuts i serviixi-ho acompanyat del pa.

No hay comentarios: