jueves, 11 de diciembre de 2008

FIDEUÀ VALENCIANA


INGREDIENTS

PER A 5 PERSONES

500 g de fideus perla(fideus gruixuts buit)
5 cigales mitjanes
15 gambes mitjanes
1 rap petit
250 g de tomàquets molt madurs( pelats, escorreguts i sensa grans), o bé de llauna al natural
0,75 dl d´oli extre verge
1 trosset de julivert
uns brins de safrà
1 litre i mig de brou de peix, ben filtrat(feta amb el cap del rap las gambes, pastanaga, ceba, all, julivert i sal)

PREPARACIÓ

En una paella, ofergar amb l´oli la ceba picada finament. Quan comenci a dourar-se, fregir-hi la polpa del tomàquet, a trossets petits.

Remenar-ho contínuament amb una cullera de fusta, perquè sofregeixi uniforment.

Un cop el sofregit estigi al punt, afegir-hi les cigales, les gambes i, finament, el rap trossejat, girant-ho de tant en tant perquè sofregeixi igual de pertot.

Tot seguit afegir-hi el brou de peix amb una picada d´all, julivert i safrà i, quan comenci a bullir, abocar-hi els fideus ben escampats.

Deixar-ho acoura uns 7-8 minuts, a foc moderat, remenant-ho suaument de tant en tant.

Sevir-ho a taula amb la mateixa paella, adornada amb uns gallons de llimona.

No hay comentarios: