lunes, 2 de enero de 2012
TARTA SACHER
Ingredients
Per al pa de pessic:
150 gr de xocolata negre
120 gr de farina
150 gr de sucre
100 gr de mantega
4 ous
1 culleradeta d´ impulsor (llevat en pols)
Per al farciment:
melmelada d´albercoc
Per a l´almívar:
100 gr de sucre
1 vas d´aigua
1 vas de ron negre
Per a la cobertura:
100 gr de xocolata fondant
150 gr de nata
75 gr de mantega
Preparació pas a pas
Posar el forn a escalfar a 180ºC
Fondre la xocolata amb la mantega i deixar-la a temperar. Separar les clares dels rovells. Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que augmenti de volum i es torni blanquinosos. Ajuntar aquesta barreja amb la xocolata i la mantega fosa (quan ja no estiguin calentes) i batre fins obtenir una massa homogènia. Afegir-hi la farina i l´impulsor prèviament tamisat.
Muntar les clares a punt de neu i afegir-hi la resta del sucre perquè agafin cos. Afegir-hi a la barreja de rovells i xocolata, amb molt de compte perquè les clares no baixin.
Untar un motllo amb mantega i escampar-hi una mica de ferina per sobre. Posar-hi la massa. Coura-la al forn a 180ºC uns 25 minuts. Abaixar la temperatura a 160ºC i deixar coure uns 25 minuts més. Passat aquest temps, comprovar que estigui cuit punxant el pa de pessic amb un escuradents fins el centre. Ha de sortir net.
Mentres, elaborar un almívar. Bullir l´aigua amb el sucre uns 5 minuts i afegir-hi raig de ron. Retirar del foc i reservar.
Quan el pastís s´hagi refredat obrir-lo per la meitat en horitzontal. Xopar el seu interior amb l´almívar i afegir-hi una capa de melmelada. Tornar a tapar.
Per a la cobertura, escalfar la nata fins que comenci a bullir. Retirar-la i afegir-hi la xocolata fondant. Barrejar amb una cullera de fusta fins que es dissolgui del tot. Cobrir el pastís amb aquesta barreja. No guardar a la nevera.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario