lunes, 2 de enero de 2012

TARTA SACHER

Recepta de Tarta sacher


Ingredients


Per al pa de pessic:
150 gr de xocolata negre
120 gr de farina
150 gr de sucre
100 gr de mantega
4 ous
1 culleradeta d´ impulsor (llevat en pols)

Per al farciment:
melmelada d´albercoc

Per a l´almívar:
100 gr de sucre
1 vas d´aigua
1 vas de ron negre

Per a la cobertura:
100 gr de xocolata fondant
150 gr de nata
75 gr de mantega

Preparació pas a pas


Paso 1 Posar el forn a escalfar a 180ºC

Paso 2 Fondre la xocolata amb la mantega i deixar-la a temperar. Separar les clares dels rovells. Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que augmenti de volum i es torni blanquinosos. Ajuntar aquesta barreja amb la xocolata i la mantega fosa (quan ja no estiguin calentes) i batre fins obtenir una massa homogènia. Afegir-hi la farina i l´impulsor prèviament tamisat.

Paso 3 Muntar les clares a punt de neu i afegir-hi la resta del sucre perquè agafin cos. Afegir-hi a la barreja de rovells i xocolata, amb molt de compte perquè les clares no baixin.

Paso 4 Untar un motllo amb mantega i escampar-hi una mica de ferina per sobre. Posar-hi la massa. Coura-la al forn a 180ºC uns 25 minuts. Abaixar la temperatura a 160ºC i deixar coure uns 25 minuts més. Passat aquest temps, comprovar que estigui cuit punxant el pa de pessic amb un escuradents fins el centre. Ha de sortir net.

Paso 5 Mentres, elaborar un almívar. Bullir l´aigua amb el sucre uns 5 minuts i afegir-hi raig de ron. Retirar del foc i reservar.

Paso 6 Quan el pastís s´hagi refredat obrir-lo per la meitat en horitzontal. Xopar el seu interior amb l´almívar i afegir-hi una capa de melmelada. Tornar a tapar.

Paso 7 Per a la cobertura, escalfar la nata fins que comenci a bullir. Retirar-la i afegir-hi la xocolata fondant. Barrejar amb una cullera de fusta fins que es dissolgui del tot. Cobrir el pastís amb aquesta barreja. No guardar a la nevera.

No hay comentarios: