martes, 23 de noviembre de 2010

PROFITEROLES FARCITS DE TORRÓ AMB BANY DE XOCOLATA















Ingredients (4 persones)

¼ litre d'aigua.
100 grams de mantega.
150 grams de farina.
3 ous.
Sal

Per al farciment:

½ pastilla de torró tou.
¼ litre nata.
Cobertura de xocolata negra i blanca.



Preparació pas a pas

En una cassola al foc, posem l'aigua a bullir amb la mantega i la sal. Quan la mantega s'hagi diluït i l'aigua comenci a bullir, bolquem tota la farina de cop i barregem bé amb una cullera de fusta.
Deixem la massa al foc fins que s'assequi i es desprengui bé de les parets de la cassola. En aquest moment, traiem la cassola del foc i deixem refredar una mica la barreja.
Un a un, afegim els ous, tenint cura de no fer un fins que l'anterior estigui perfectament incorporat.

Un cop elaborada la massa, omplim amb la mateixa una mànega pastissera i, sobre una placa de forn, formem piles de la mida d'una nou greixada (tenint en compte que augmentaran la seva mida quan es cuinin al forn). Els posem al forn a 210 º C durant 15-20 minuts.
Els profiteroles poden fer o bé en piles o bé amb forma de pal (coneguts com "llamps"). Durant la cocció no convé obrir el forn, perquè la massa es refreda i no puja.

Un cop cuita la pasta, la deixem refredar i la obrim per la meitat. Amb l'ajuda d'una mànega pastissera omplim cadascuna de les meitats amb una crema formada pel torró tou i la nata (triturats prèviament fins a formar una crema homogènia i consistent).

Una vegada farcits els profiteroles, desfem al bany maria la cobertura de xocolata negra i, d'altra banda, la cobertura de xocolata blanca. Amb aquestes cobertures rebutges banyarem lleugerament la superfície dels profiteroles.
Introduïm els profiteroles a la nevera, tapats amb paper film, fins al moment de servir.

No hay comentarios: