Ingredients (4 persones)
- ¼ litre d'aigua.
- 100 g de mantega.
- 150 g de farina.
- Sal
- 5 ous.
- ½ litre de crema pastissera
- Salsa de xocolata.
Posem en una cassola al foc l'aigua amb la mantega i la sal.
Quan la mantega s'hagi diluït i l'aigua comenci a bullir, bolquem tota la farina de cop i barregem bé amb una cullera de fusta.
Deixem la massa al foc fins que s'assequi i es desprengui bé de les parets de la cassola. Separem del foc en aquest moment i deixem refredar una mica. Afegim els ous un a un tenint cura de no fer un ou fins que l'anterior estigui perfectament incorporat (potser no cal afegir els 5 ous).
Un cop feta la massa, omplim-hi una mànega pastissera i fem piles de la mida d'una nou sobre una placa de forn greixada tenint en compte que augmentaran la seva mida un cop comencin a cuinar dins del forn. Poden fer-se bé en piles o bé amb forma de pal (coneguts com "llamps"). Posem al forn a 210 º C durant 15-20 minuts. Durant la cocció no convé obrir el forn, perquè la massa es refreda i no puja. Un cop cuita la pasta, deixem refredar i la obrim per la meitat. Amb l'ajuda d'una mànega pastissera omplim de crema pastissera, de natilles o de nata muntada i salsa per sobre en el moment de servir amb salsa de xocolata calenta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario