jueves, 29 de julio de 2010

SALPICÓ GALLEC

Recepta de Salpicón  gallec

Ingredients

  • 500 gr de patatas noves
  • 150 gr de tonyina en oli d´oliva
  • 12 gambes mitjanes
  • 2 cebes tendres
  • 1 pebrot morrón rostit
  • 2 ous
  • 1/2 vaset de vi blanc sec
  • 4 cullerades d´oli d´oliva
  • 2 cullerades de vinagre
  • Un pessic de sal
  • Un pessic d´aill i julivert

Preparació pas a pas

Posar les patates en una cassola amb aigua i un pessic de sal i bullir-les. Quan comencin a bullir ddeixar-les coure durant uns 20 minuts aproximadament o fins que en punxar-les es notin tendres. Escórrer-les i deixar-les refredar. Bullir els ous en un pot amb aigua durant 10 minuts.

Posar les gambes condimentades en una safata refractària, regar-les amb una cullerada d'aigua i el vi i coure-les al forn preescalfat a 200ºC durant 8 minuts. Després retirar-les, deixar-les refredar, pelar-les i reservar-les. Tallar les cebes ben fines i submergir-les uns minuts en aigua freda.

Paso 3Detalle del paso 3. Recepta de Salpicón gallec

Pelar les patates i tallar-les a rodanxes fines. Pelar i tallar els ous també a rodanxes i el pebrot a daus. Muntar els plats posant-t'hi un llit de patates, la tonyina esmicolada per sobre, els ous i la resta d'ingredientes. Emulsionar bé el vinagre amb una mica d'aill i julivert i oli, i amanir el salpicó amb aquesta vinagreta.

No hay comentarios: