viernes, 12 de marzo de 2010

OUS CUITS AMB BEIXAMEL I EMPANATS


Ingredients (4 persones)




  • 8 ous.


  • 100 grams de mantega.


  • 100 grams de farina.


  • 1 litre de llet.


  • 2 decilitres d'oli d'oliva per fregir.


  • 100 grams de pa ratllat.


  • 2 ous batuts.


  • Nou moscada.


  • Pebre mòlt.


  • Sal


Com s'elabora:

Coure els ous en aigua bullint amb sal i un raig de vinagre durant 10 minuts.
Traiem l'aigua bullint, refredem sota l'aixeta d'aigua freda i un cop freds els pelem, tallem a la meitat i reservem a la nevera fins a la seva utilització.
Preparem una salsa beixamel posant al foc una cassola petita amb la mantega.
Quan la mantega estigui fosa afegim la farina i remenem amb una cullera de pal.
Saltegem lleugerament i anem afegint la llet ben calent, a poc a poc, sense deixar de moure, per evitar que es formin grumolls.
Assaonats amb sal, nou moscada ratllada i pebre mòlt i mantenim la cocció durant uns 5 minuts, sense deixar de moure.
En una font greixada amb oli, posem una cullerada de beixamel, a sobre posem la meitat de l'ou cuit i cobrim amb una altra cullerada de beixamel, de manera que quedi ben cobert.
Deixem refredar i repetim aquesta operació fins a tenir cobertes les 8 ous cuits.
Preparem un plat amb el pa ratllat i un altre amb dos ous batuts.
Quan els ous tinguin la beixamel ben freda, procedim a empanats passant primer pel pa ratllat, després per l'ou batut i una altra vegada pel pa ratllat.
Posem la paella al foc amb abundant oli i quan estigui ben calent, fregiu els ous empanats, fins que estiguin ben daurats.
Llavors els traiem i deixem escórrer l'excés d'oli del fregit en un plat amb paper de cuina.
Traiem els ous d'aquest plat quan hagi escorregut l'oli i els servim calents acompanyats d'una salsa de tomàquet i una petita amanida variada.

No hay comentarios: