Ingredients
- 6 ous durs
- 1 o 2 espelmes fines
- colorant alimentari
- 4 cullerades de vinagre
- 250 gr d'ametlles filetejades
- Per al pa de pessic:
- 4 ous
- 125 gr de farina
- 125 gr de sucre
- 1 cullerada de llevat en pols
- 1 cullerada de mantega
- Per al farciment:
- 200 gr de mantega
- 200 gr de sucre glas
- 1 vaset de rom
- 2 dl (1 vas) d'aigua
- 200 gr de sucre
Preparació pas a pas
Pa de pessic:
batre els ous amb el sucre fins doblar el seu volum. Afegir-hi la farina tamisada amb el llevat i barrejar suaument fins formar una massa fina i sense grumolls. Untar un motllo desmuntable de 22 cm de diàmetre amb la mantega i escampar-hi per sobre la farina. Abocar-hi la massa i coure-la al forn pre-escalfat a 180ºC durant 30 minuts.
Preparar el farciment:
tallar a trosssos la mantega, posar-la en un bol, afegir-hi el sucre glas i batre fins que tingui una textura pomada. Afegir-hi el rom i barrejar un altre cop. Bullir l'aigua amb el sucre 5 minuts o fins obtenir un almívar. Retirar el pa de pessic del forn, deixar-lo refredar i trure'l del motllo. Tallar-lo en 3 trossos horitzontals i xoparlos amb l'almívar.
Untar cada capa del pa de pessic amb la crema preparada i reconstruir-lo. Repartir la resta de crema pels costats i per sobre. Torrar les ametlles al forn i cobrir el pastís. Es necessiten 4 ous, però és millor coure'n 6, ja que de vegades se'n trenca algun. Poden ser morens o blancs. Si son morens, escollir els més clarets i amb una espelma fina fer-hi dibuixets divertits.
Dissoldre els colorants en vasos d'aigua calenta amb una cullerada de viangre. Submergir-hi a dins els ous pintats amb la cera i deixar-los a dins entre 5 i 10 minuts, donant-los el to preferit. Escórre'ls i posar-los a sobre d'un paper absorvent de cuina fins que s'assequin. El colorant ha de ser alimentari perquè, encara que es filtri, l'ou es pugui menjar. Un cop secs, posar-los a sobre de la mona i servir-la.
No hay comentarios:
Publicar un comentario