viernes, 5 de marzo de 2010

MONA DE PASQUA


Recepta de Mona de pasqua

Ingredients

  • 6 ous durs
  • 1 o 2 espelmes fines
  • colorant alimentari
  • 4 cullerades de vinagre
  • 250 gr d'ametlles filetejades
  • Per al pa de pessic:
  • 4 ous
  • 125 gr de farina
  • 125 gr de sucre
  • 1 cullerada de llevat en pols
  • 1 cullerada de mantega
  • Per al farciment:
  • 200 gr de mantega
  • 200 gr de sucre glas
  • 1 vaset de rom
  • 2 dl (1 vas) d'aigua
  • 200 gr de sucre

Preparació pas a pas

Paso 1

Detalle del paso 1. Recepta de Mona de pasqua

Pa de pessic:

batre els ous amb el sucre fins doblar el seu volum. Afegir-hi la farina tamisada amb el llevat i barrejar suaument fins formar una massa fina i sense grumolls. Untar un motllo desmuntable de 22 cm de diàmetre amb la mantega i escampar-hi per sobre la farina. Abocar-hi la massa i coure-la al forn pre-escalfat a 180ºC durant 30 minuts.

Paso 2

Detalle del paso 2. Recepta de Mona de pasqua

Preparar el farciment:

tallar a trosssos la mantega, posar-la en un bol, afegir-hi el sucre glas i batre fins que tingui una textura pomada. Afegir-hi el rom i barrejar un altre cop. Bullir l'aigua amb el sucre 5 minuts o fins obtenir un almívar. Retirar el pa de pessic del forn, deixar-lo refredar i trure'l del motllo. Tallar-lo en 3 trossos horitzontals i xoparlos amb l'almívar.

Paso 3

Detalle del paso 3. Recepta de Mona de pasqua

Untar cada capa del pa de pessic amb la crema preparada i reconstruir-lo. Repartir la resta de crema pels costats i per sobre. Torrar les ametlles al forn i cobrir el pastís. Es necessiten 4 ous, però és millor coure'n 6, ja que de vegades se'n trenca algun. Poden ser morens o blancs. Si son morens, escollir els més clarets i amb una espelma fina fer-hi dibuixets divertits.

Paso 4

Detalle del paso 4. Recepta de Mona de pasqua

Dissoldre els colorants en vasos d'aigua calenta amb una cullerada de viangre. Submergir-hi a dins els ous pintats amb la cera i deixar-los a dins entre 5 i 10 minuts, donant-los el to preferit. Escórre'ls i posar-los a sobre d'un paper absorvent de cuina fins que s'assequin. El colorant ha de ser alimentari perquè, encara que es filtri, l'ou es pugui menjar. Un cop secs, posar-los a sobre de la mona i servir-la.


No hay comentarios: