Ingredients
- 1 kg de farina
- 8 ous
- 300 gr de sucre
- 1 cullerada de llavors d'anís
- 2 llimones
- 50 gr de mantega
- 30 gr de llevat de forner
- 1 vaset de llet
- una culleradeta de sal
- Per ensucrar:
- 250 gr de sucre
- Per a fregir:
- 1 litre d'oli d'oliva
Preparació pas a pas
Posar la farina a la taula de treball i formar un volcà. Abocar-hi al centre un ou i amassar fins que l'ou estigui perfectament integrat a la massa. Afegir-hi la resta d'ous, d'un en un, i amasssar sense afegir-hi el següent ou fins que l'anterior estigui ben barrejat.
Dissoldre en una mica de llet tèbia el sucre i el llevat i afegir-los a la massa. Afegir-hi els anisos i la sal i barrejar-ho tot bé fins obtenir una massa fina. Ratllar la pela de llimona, mirant de no ratllar pell blanca, i afegir-la a la massa. Amassar durant 10 minuts més perquè es barregi la llimona.
Posar un drap de cuina en un bol, inrtroduir-hi la massa i tapar-la. Deixar-la reposar en un lloc calent perquè la massa fermenti 6 hores. Quan hagi doblat el seu volum, retirar el bol i posar la massa a la taula enfarinada. Amassar i deixar reposar durant 10 minuts més. Untar-se les mans amb una mica d'oli i anar agafant petites quantitats de pasta. Fer un xurro i unir les dues puntes pressionant amb els dits fins a tenir una rodanxa ben rodona.
Escalfar l'oli en una paella a foc mig/alt i fregir els bunyols uns minuts per cada costat fins que estiguin daurats. Retirar-los i deixar-los escórrer a sobre de paper de cuina. Posar el sucre en un recipient i arrebossar-hi els bunyols encara calents. Quan estiguin ensucrats posar-los a la safata de servir.
No hay comentarios:
Publicar un comentario