Ingredients
- 16 plaques de canelons.
- Salsa beixamel:
- 45 grams de mantega.
- 45 grams de farina.
- ½ litre de llet desnatada.
- Sal
- Farcit:
- 200 grams de carn de porc triturada.
- 200 grams de carn de vedella triturada.
- 150 grams de pit de pollastre triturada.
- 50 grams de pernil dolç triturat
- 25 grams de foie-gras.
- 1 ceba.
- 1 dent d'all.
- 6 cullerades d'oli d'oliva.
- 4 culleradetes de salsa de tomàquet.
- 100 grams de formatge Emmental ratllat.
Com s'elabora:
Coem en una cassola amb abundant aigua i sal durant 5 minuts les plaques de canelons, remenant de tant en tant perquè no s'enganxin entre elles.
Escorrem i refresquem les plaques un cop cuites en un bol amb aigua freda.
Assequem i reservem untades lleugerament d'oli d'oliva per a que posteriorment puguem manejar amb facilitat.
Farcit:
Escalfem una mica d'oli en una cassola i ofegueu la ceba picada, a continuació saltegem les carns de porc i de vedella junt amb el pit tallades a trossets diminuts.
Afegim el pernil de york triturat, la salsa de tomàquet i coem uns minuts, assaonats amb sal i pebre i deixem cuinar 5 minuts remenant fins que es formi una pasta.
Traiem del foc i barregem amb el foie gras.
Salsa beixamel:
Escalfem la mantega en un cassó, hi afegim la farina i deixem coure. Aboquem la llet i remeneu amb una vareta de cuina fins que arrenqui el bull i quedi una crema fina.
Assaonats amb sal, pebre i nou moscada si es desitja.
Untem amb mantega una safata de forn i posem els canelons en els que haurem posat una cullerada de picada i enrotllat.
Cobrim amb salsa beixamel, espolsem formatge ratllat i gratinem.
No hay comentarios:
Publicar un comentario