lunes, 1 de marzo de 2010

CANELONS A LA CATALANA



Ingredients

  • 16 plaques de canelons.
  • Salsa beixamel:
  • 45 grams de mantega.
  • 45 grams de farina.
  • ½ litre de llet desnatada.
  • Sal
  • Farcit:
  • 200 grams de carn de porc triturada.
  • 200 grams de carn de vedella triturada.
  • 150 grams de pit de pollastre triturada.
  • 50 grams de pernil dolç triturat
  • 25 grams de foie-gras.
  • 1 ceba.
  • 1 dent d'all.
  • 6 cullerades d'oli d'oliva.
  • 4 culleradetes de salsa de tomàquet.
  • 100 grams de formatge Emmental ratllat.

Com s'elabora:

Coem en una cassola amb abundant aigua i sal durant 5 minuts les plaques de canelons, remenant de tant en tant perquè no s'enganxin entre elles.
Escorrem i refresquem les plaques un cop cuites en un bol amb aigua freda.
Assequem i reservem untades lleugerament d'oli d'oliva per a que posteriorment puguem manejar amb facilitat.

Farcit:
Escalfem una mica d'oli en una cassola i ofegueu la ceba picada, a continuació saltegem les carns de porc i de vedella junt amb el pit tallades a trossets diminuts.
Afegim el pernil de york triturat, la salsa de tomàquet i coem uns minuts, assaonats amb sal i pebre i deixem cuinar 5 minuts remenant fins que es formi una pasta.
Traiem del foc i barregem amb el foie gras.

Salsa beixamel:
Escalfem la mantega en un cassó, hi afegim la farina i deixem coure. Aboquem la llet i remeneu amb una vareta de cuina fins que arrenqui el bull i quedi una crema fina.
Assaonats amb sal, pebre i nou moscada si es desitja.
Untem amb mantega una safata de forn i posem els canelons en els que haurem posat una cullerada de picada i enrotllat.
Cobrim amb salsa beixamel, espolsem formatge ratllat i gratinem.

No hay comentarios: