jueves, 3 de septiembre de 2009

MEDALLONS DE BONÍTOL AMB SALTEJAT D´HORTALISSES


Ingredients (4 persones)

  • 500 grams de bonítol a rodanxes.
  • 50 grams de mongetes verdes.
  • 50 grams de pastanaga.
  • 1 porro (la part blanca).
  • 2 cullerades de farina de blat.
  • 10 cullerades d'oli d'oliva.
  • Sal.

Com s'elabora:

Tallem en juliana les mongetes verdes, la pastanaga i el porro. Retirem al bonito la pell, les parts fosques i l'espina central i traiem quatre medallons nets de cada rodanxa.

En una paella antiadherent amb unes gotes d'oli d'oliva ia foc fort saltegem els medallons de bonítol lleugerament salats i enfarinats, donant voltes amb moviments envoltants de la paella o amb ajuda d'una espàtula de fusta.

Quan estiguin daurats per fora i lleugerament rosats per dins els traiem a una font i els reservem. A continuació, i en aquesta mateixa paella, saltegem la juliana de porro, de pastanaga i de mongetes tendres amb una mica més d'oli.

Ho cuinem tot a foc viu, remenant i invertit la paella de manera contínua durant uns minuts fins que les hortalisses estiguin cuinades al dente, és a dir, que l'interior quedi lleugerament cru.

Posem a punt de sal les verdures, afegim els daus de bonítol de nou a la paella, donem un cop de calor al conjunt i el servim ràpidament sobre un llit d'hortalisses saltades.

No hay comentarios: