martes, 8 de septiembre de 2009

CLOÏSSES AMB SALSA DE TOMÀQUET CASOLANA PICANT


Ingredients (4 persones)

  • 48 cloïsses mitjanes.
  • Un got d'aigua.
  • 4 cullerades d'oli d'oliva.

Salsa de tomàquet picant:

  • 400 grams de tomàquet pera.
  • 1 ceba.
  • 1 dent d'all.
  • 1 pastanaga.
  • ½ decilitre d'oli d'oliva.
  • 2 culleradetes de sucre o 1 d'edulcorant.
  • 1 mica de pebre Caiena.
  • Sal

Com s'elabora:

Disposem les cloïsses en una cassola àmplia, amb una mica d'aigua i quatre cullerades d'oli d'oliva. Posem al foc fins que s'obrin (segons es van obrint les anem retirant a una altra cassola o recipient).

Reservem l'aigua bugada per una estamenya o per un colador fi.

Salsa de tomàquet picant:

Pelem la ceba, la pastanaga, l'all i les tallem en juliana (en tires fines). Ofegueu les verdures en una cassola amb una mica d'oli d'oliva. Un cop ofegades, afegim la pebre Caiena i els tomàquets rentats, trossejats i sense la part de la tija anomenada corona.

En cuinar el tomàquet anirem aixafant amb una escumadora per a que vagi deixant anar els seus sucs i es cuini juntament amb la verdura.

Quan determinem que està cuinat (uns 45 minuts), passem pel passapuré i pel colador xinès.
Posem la salsa a punt de sal i de dolçor, ja que sol tenir una mica d'acidesa, per a això utilitzarem una mica de sucre o d'edulcorant, però sempre amb cura ja que només cal corregir l'acidesa, no endolcir la salsa.

Si podem no ho passarem per la batedora doncs en introduir aire durant el batut perd color per l'oxidació que es produeix.

Després de passar pel passapuré i després pel colador xinès es torna a posar a bullir juntament amb l'aigua de cocció de les cloïsses i donem el darrer punt de gust si fes falta.

Aboquem la salsa de tomàquet sobre les cloïsses i donem un bull al conjunt. Acabem empolvorant amb una mica de julivert acabat trossejat.

Podem servir calentes o lleugerament temperades.

No hay comentarios: