jueves, 3 de septiembre de 2009

ARRÒS CALDÓS DE MARICS



Ingredients (4 persones)

  • 400 grams d'arròs tipus bomba.
  • 250 grams calamars nets.
  • 8 gambes.
  • 4 escamarlans.
  • 2 grans d'alls.
  • 1 ceba fresca.
  • 1 Pimento verd.
  • 1 tomàquet madur.
  • Una mica de safrà.
  • 1 litre i mig de brou de peix.
  • 8 cullerades d'oli d'oliva.
  • Sal

Com s'elabora:

Trossegem els calamars en quadrats. Escalfem l'oli en una paellera i saltegem les gambes i els escamarlans durant un minut, traiem i reservem.
A continuació, en aquest mateix oli, cuinem la ceba tendra fresca i el pebrot verd net trossejats a brounoisse (quadradet molt petit), juntament amb els calamars i sofregint a foc fort fins que comencin a prendre un lleuger color daurat.
En aquest instant hi afegim el tomàquet net i trossejat en quadradets, dos alls picats molt fins i sofregim el conjunt. Incorporem l'arròs, remenant i ofegant el conjunt, per després abocar el doble i mig de brou que d'arròs (per cada tassa d'arròs afegim dues tasses i mitja de brou perquè ens quedi un arròs caldós i no tipus paella) i el safrà o una mica de colorant alimentari.
Deixem coure l'arròs a foc viu i es posa a punt de sal. Als 10 minuts de cocció, posem les gambes i els escamarlans a sobre de l'arròs i es deixa coure uns altres 5 minuts més.
Servimos ràpidament i deixant que l'arròs quedi lleugerament caldós. Si no servim en el moment l'excés de brou pot ser absorbit per l'arròs i es podria passar.

No hay comentarios: