martes, 30 de junio de 2009

ROTLLE DE PASTA TULIPA FARCIDES DE NATA AMB AROMA DE VAINILLA I LLIMONA


Ingredients (4 persones)

100 grams de mantega a punt de pomada.
100 grams de clares d'ou.
100 grams de sucre glass.
100 grams de farina.
Essència de vainilla.
½ litre de nata per muntar.
70 grams de sucre.
Unes gotes d'essència de vainilla.
Ratlladura de llimona.

Crema de mató:

2 quallades elaborades de 140 grams.
50 grams de xocolata Fondant negre.

Com s´elabora:

Per elaborar pastes tulipes:

en primer lloc es posen en una font
la mantega pomada i el sucre i es barregen. Després, s'hi afegeix la
farina i es barreja bé.
Batimos les clares en un recipient ampli fins que comenci a
sortir escuma i quedi semblant al merengue i afegim amb cura a la
barreja anterior. Un cop elaborada la barreja s'estén una porció de la
pasta amb el dors d'una cullera a la placa del forn greixada o sobre
una placa de silicona apta per forns.
Amb un moviment circular s'estén per tal que la capa quedi el
més fina possible i es van colpejant lleugerament les plaques per tal
que s'estengui la massa. Quan està a punt, es hornea a 160 ° C fins que
estiguin fetes i es treuen del forn.
Amb una espàtula es desenganxen de la placa en calent i
seguidament es col loquen sobre un corró perquè agafin la forma en
refredar. El procés s'ha de fer per etapes, és a dir, no cal desprendre
les teules de la placa fins que el rodet estigui preparat.
En uns segons estaran seques i es conservarà la forma en que es
refredin. Muntem la nata amb unes gotes de vainilla liquida i una mica
de ratlladura de llimona juntament amb el sucre.
Amb aquesta barreja omplim els rotllets, que servim sobre una
crema de quallada amb Fondant de xocolata, tot barrejat i com a base
d'aquest postres.

Si es disposa de temps i ganes de cuinar es poden fer diferents
farcits com la crema pastissera a la canyella. Fins i tot les sobres
dels altres postres proposats per a la resta de dies també poden servir
per recarregar les rotllets, com el mousse de xocolata i el biscuit de
torró tou.

No hay comentarios: