miércoles, 17 de junio de 2009

CALZONE DE VERDURES



Ingredients (4 persones)

Per la massa de pizza:

  • 100 grams de farina.
  • 15 grams de llevat tipus royal.
  • 6 cullerades d'aigua.
  • 1 cullerada d'oli d'oliva.
  • 1 mica de sal.
Per al farciment del Calzone:
  • 40 grams de carbassó.
  • 40 grams de xampinyons.
  • 40 grams de carbassa.
  • 1 dent d'all.
  • 1 pebrot verd.
  • 4 cullerades d'oli d'oliva.
  • Sal
  • 200 grams de salsa de tomàquet.
  • 200 grams de formatge mozzarella.
Com s'elabora:

En primer lloc, saber que el Calzone és una pizza que en comptes
d'elaborar en la seva forma tradicional de base i farcit damunt en
forma rodona, és una pizza que es envolta en si mateixa quedant el
farcit dins i el Calzone (la massa) a forma de mitja lluna.
Per elaborar la massa:

Barregeu el llevat amb la farina i la sal.

Barregeu la farina a poc a poc amb l'oli i l'aigua.

Amassat fins a obtenir una pasta compacta que no s'enganxi als dits.

Deixem mitja hora reposando en un lloc fresc.

Estenem sobre la safata d'enfornar prèviament untada d'oli deixant-lo més fina possible i amb forma arrodonida.

Les verdures del farcit les tallem en quadradets regulars i en una
paella amb una mica d'oli d'oliva les saltejats lleugerament. Les
escorreu de l'oli un cop saltejades col locant en un colador per a que
vagin deixant anar el greix i reservem.
Afegim a la base la sala de tomàquet i col loquem la resta del farcit prèviament saltat de manera homogènia.

Finalment acabem empolvorant el formatge mozzarella ratllat per
damunt de tota la pizza (si es vol es pot empolvorar abans del formatge
unes herbes aromàtiques com orenga i alfàbrega).
Embolicar sobre ella mateixa la pizza i introduïm en el forn a
200 º C fins que es torrefacció la superfície de la pizza (uns 20
minuts)
Servim calent.

No hay comentarios: