Ingredients
* 500 g de maduixots
* 150 g de nous pelades
* 100 g de melmelada de maduixa
* 1 culleradeta de mantega
* 1 làmina de pasta brisa
Per la crema
* 1/2 litre de llet 4
* 4 rovells d'ou
* 125 g de sucre
* 40 g de maicena
* 1 beina de vainilla
Preparació
Pas 1º
Batre els rovells amb el sucre fins que quedin cremoses i blanquinoses i barrejar-les amb la maicena. Escalfar la llet amb la vainilla i deixar-la reposar uns minuts perquè quedi perfumada. Després, colar la llet i vessar-la sobre els rovells removent constantment amb les varetes.Coure a foc suau fins a obtenir una crema espessa. Deixar refredar.
Pas 2º
Untar amb mantega un motlle per a pastís de 22-24 cm de diàmetre,empolvorar-lo amb farina i folrar-lo amb la pasta brisa. Revestir-la
amb un full de paper sulfurizado i cobrir amb un grapat de llegums secs.
Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 15 minuts
Pas 3º
Eliminar el paper i els llegums i coure 6-8 minuts fins que la pasta sigui daurada. Retirar-la del forn, deixar-la refredar i desmoldar-la. Cobrir la base amb la melmelada i omplir amb la crema preparada.
Pas 4º
Rentar els maduixots, reservar els enters més bonics, i tallar laresta a làmines. Cobrir la crema amb les làmines de maduixot i
col·locar a sobre, en el centre, les nous, i els maduixots sencers al voltant.
No hay comentarios:
Publicar un comentario