miércoles, 3 de junio de 2009

LLOMS DE BACALLÀ A LA PROVENZAL

Receta de Receta de Lomo de bacalao a la provenzal

Ingredients

* 4 lloms de bacallà
* 30 gr.de mantega
* 15 gr.de farina
* 2 branquetes d'alfàbrega

Per a l'adob

* 1 pebrot vermell
* 1 pebrot verd (opcional)
* 2 carbassons petits
* 12 olives negres d'Aragó
* 4 tomàquets vermells
* 1 ceba
* 1 dent d'all picat
* 1 culleradeta de mostassa de Dijon
* 4 cullerades d'alfàbrega fresca picada
* Una mica de pastilla de Brou de Peix
* 150 cc de sidra
* Pebre
* 3 cullerades d'oli d'oliva

Preparació

Pas 1º

Preparar l'adob rostint primer els pebrots al forn a temperatura mitjana. Quan
els pebrots estiguin tendres, retirar del forn, eliminar la pell i les
llavors i tallar en tires. Col·locar a la base d'una safata
refractària, afegir la ceba, els tomàquets i els carbassons, tallats a
rodanxes fines. Assaoneu amb la pastilla de Brou de Peix

Pas 2º

Incorporar la resta dels ingredients de l'adob i barrejar bé.
Submergir en l'adob els lloms de bacallà, procurant que quedin coberts, tapar la safata i deixar en repòs durant 1 hora. Passat aquest temps, introduir la safata al forn preescalfat a 200 º C i coure de 15 a 20 minuts.

Pas 3º

Retirar els trossos de bacallà de la font i col locar el adob dins d'un cassó
empolvorat amb la farina i la mantega. Sense deixar de remenar,
deixeu-ho coure 2 minuts més i servir els trossos de bacallà coberts
amb l'adob i empolvorats amb alfàbrega.

No hay comentarios: