jueves, 4 de junio de 2009

FLAM DE TARONJA AMB AROMA DE VAINILLA I SALSA ANGLESA



Ingredients (4 persones)
  • 7 rovells d'ou.
  • 1 ou sencer.
  • 1 got de suc de taronja.
  • 5 gotes d'aroma de vainilla líquid.
  • 200 grams de sucre.
  • Mig got d'aigua freda.
Crema anglesa
  • ½ litre de llet desnatada.
  • 10 grams de maicena.
  • 4 rovells d'ou.
  • 100 grams sucre.
  • Vainilla en pols.
Com s'elabora

Ajuntem en un recipient el suc de taronja amb el sucre l'aroma de
vainilla i posem al foc. Quan bulli, tirem el mig got d'aigua freda i
deixem a foc lent durant uns 10 minuts i posteriorment deixem que es
refredi.
Batimos l'almívar juntament amb els ous fins que quedi una crema
sense escuma i posem a la flanera. Coure al bany maria (posar una placa
amb aigua i dins les flaneras cobertes amb paper d'alumini) al forn a
160 º C durant 45 minuts. Quan estiguin quallats, deixem refredar a la
nevera abans de servir-los. Es poden servir en la flanera, o bé fora
del motlle, en un plat acompanyat d'una salsa anglesa.

Salsa anglesa amb aroma de vainilla

Escalfem la llet amb l'aromatitzant (vainilla). Separem els
rovells de les clares dels ous reservant les clares a la cambra (en un
recipient de plàstic tapat). Barregem els rovells amb el sucre en un
recipient de vidre remenant amb ajuda d'una vareta o d'una batedora amb
vareta. Colamos la llet calenta sobre la barreja anterior sense deixar
de remenar fins a obtenir una crema líquida com la del flam. Escalfem a
foc molt suau fins que s'espesseixi lleugerament, bé a foc directe o bé
a bany maria. Remeneu per mitjà de varetes fins que qualli lleugerament
procurant que no es adherència al recipient en cap moment. I ja està
llesta per utilitzar.

No hay comentarios: