miércoles, 17 de junio de 2009

CREPS CÈSAR















Ingredients per a 6 persones

- 25 CCS d'oli
- 3 cullerades de sucre
- 0,5 gots de cervesa
- 50 grams de fècula de patata
- 50 grams de farina
- 2 ous
- 1 tassa de llet
- 1 gotet de licor: rom, xerès o un altre
- 50 grams de mantega
- 1 mica de sal

Instruccions d'elaboració:

Es baten els ous fins a formar una mescla homogènia, se li afegeix
la farina, la fècula i el sucre fins a formar una pasta una mica
espessa, que costi una mica batirla amb la forquilla.

Si sobra farina o fècula no importa, l'important és la
consistència de la masa.Una cop feta aquesta massa, se li afegeix la
llet i la cervesa i una miqueta de sal.

Es bat bé, fins que es dissolgui la massa en el líquid, se li afegeix el licor.

Es bat bé una altra vegada, que no quedi cap grumolls.

En una paella que no s'enganxi, es posa a foc mitjà per a que es
calenta, després es baixa el foc a mig gas perquè no es cremin les
creps.

S'unta amb un cotó impregnat en mantega fosa i una mica d'oli,
tota la sartén.Con un cassó a mig omplir, s'aboca a la paella i
immediatament es mou la paella de forma rotatòria per a que s'estengui
la massa de manera uniforme per tota la paella.

La crep deu ser bastant fina.

Es deixa que es faci durant un minut o minut i mig, raspant les vores amb una forquilla per enlairar.

Immediatament se li dóna la volta, volta al aire o amb la punta dels dits.

Cal evitar que es parteixi.

Es deixa un altre minut per tal que es dori molt poquet i es
diposita en un plato.Tal vegada les primeres creps surtin o gruixudes o
crues o cremades, això ens indicarà si cal baixar el foc o carregar o
si cal fer més massa o menys massa.

Només la pràctica aconseguirà que surtin perfectes.

La massa, si és possible, es deixa, reposar com a mínim una hora,
abans d'abocar a la paella cal moure la massa amb el cullerot per tal
que la farina no quedi abajo.Estas creps es poden omplir amb sucre (és
la clàssica) o amb el que es vulgui (nata, xocolata, melmelades, licors
i sucre per després flambeados o amb farcits salats, en aquest cas no
tirar tant sucre a la massa i sí una mica més de sal i traient-li el
licor.

No hay comentarios: