viernes, 22 de mayo de 2009

CARPACCIO DE RAP A LA AROMA DE TÒFONA

Receta de Receta de Carpaccio de rape al aroma de trufa

Ingredients

* 1 llom de rap de 500 gr. sense pell ni espines
* 400 gr. de bróculi
* 1 alvocat
* 1 cullerada de julivert picat
* Per a l'amaniment:
* 1 tòfona
* 1 cullerada de suc de llimona
* 6 nous de macadamia
* 1 dl (1/2 got) d'oli d'oliva
* pebre blanc
* 1 pastilla de Brou de Peix

Preparació

Pas 1º

Preparar l'amaniment unes hores abans perquè macere un poc. Per a això:
tallar la tòfona i les nous en petits daus. A part, batre el suc de
llimona amb una pastilla de Brou de Peix esmicolada
i pebre, i abocar, a poc a poc, l'oli fins que s'emulsioni. Agregar la
tòfona i les nous i barrejar bé.

Pas 2º

Embolicar el llom de rap amb film transparent i col·locar-lo en el
congelador durant 15 minuts. Mentrestant, tallar el bróculi en ramitas i
escaldar-les en aigua bullint salada durant 3 minuts. Escórrer-les i
reservar-les.

Pas 3º

Retirar el rap del congelador, eliminar el film transparent i tallar-lo
en rodanxes el més fines possibles. Repartir-les en 4 plats i
completar-los amb les ramitas de bróculi i l'alvocat prèviament pelat i
tallat en daus. Amanir-lo tot amb la salsa preparada i espolvorearlo
amb el julivert picat. Servir de seguida.

No hay comentarios: