jueves, 14 de mayo de 2009

AMANIDA DE BOLETS I AJETES AMB SALMÓ I VINAGRETA DE FESTUCS



Ingredients (4 persones)

  • Unes fulles d'enciams variats (escarola, endívies, enciam fulla de roure).
  • Un manat de brots de ajetes tendres.
  • 250 grams de bolets.
  • 4 rodanxes de salmó fumat.
  • 4 cullerades d'oli d'oliva.
  • Sal.

Vinagreta de festucs:
  • 6 cullerades d'oli d'oliva.
  • 2 cullerades de vinagre de sidra.
  • 40 grams de festucs pelats.
  • Sal.

Com s'elabora:

Rentem els enciams i després de trossejar-les amb les mans, les
assequem i les reservem. Netegem i trossegem els bolets amb les mans.
En una paella gran posem dues cullerades d'oli al foc i quan estigui
calent salteamos els ajetes tendres rentats i trossejats, a foc fort
removent fins que s'ablaneixin.
Posteriorment agreguem els bolets amb un poc de sal i altres dues
cullerades d'oli d'oliva verge i salteamos el conjunt fins que estiguin
blanditas els bolets. Una vegada salteadas les col·loquem sobre els
enciams juntament amb els pots de ajetes tendres.
Col·loquem sobre l'amanida unes tiretes de salmó fumat i vam amanir amb
la vinagreta de festucs.


Vinagreta de festucs:


Trituramos els festucs amb un robot de cuina. En una paella
antiadherente sense oli vam torrar lleugerament la pols de festuc.
Traiem immediatament de la paella i en un bol barregem l'oli, la pols
de festuc i el vinagre amb una mica de sal.
Removem enèrgicament fins a aconseguir una salsa homogènia i amb
aquesta vinagreta amanim l'amanida de seguida, perquè no es refredin
els bolets amb els ajetes tendres.

No hay comentarios: