Ingredients (4 persones)
- 1 manat de porros.
- 400 grams de patates.
- 200 grams de pastanaga.
- 1 ceba fresca.
- 6 cullerades d'oli d'oliva.
- Sal.
Preparació
Per a reduir el temps de cocció dels porros podem utilitzar l'olla de pressió, el que disminuiria de 40 a 5 minuts de cocció. Si no disposem d'ella, hauríem de recórrer a la recepta casolana.
En una cassola posem l'oli juntament amb la ceba tallada en brounoisse -picadito petit en cuadraditos- per a cuinar-la a foc suau.
Quan estigui cuinada i blanda la ceba, vam afegir la patata pelada neta i tallada en trossos irregulars i la pastanaga en rodanxes, vam ofegar el conjunt i vam mullar amb aigua o brou -de peix, de carn o de verdures- just fins a cobrir les patates.
Una vegada que comença a bullir afegim els porros nets i trossejats, vam afegir una mica de sal, vam tapar la cassola i deixem bullir a foc suau durant 40 minuts.
Quan les patates i porros estiguin cuites vam treure del foc la cassola, posem a punt de sal i vam tapar amb una tapa la cassola i que reposi un poc la purrusalda.
Servim tal qual o passant la purrusalda pel pasapurés ja que és un plat també molt ric fent-lo en forma de crema o de puré.
Aquesta preparació admet com acompanyament uns trossets de bacallà desmigado i cuinat en el propi potaje i també per a èpoques de fred i plats més contundents amb costella cuinada alhora que les patates.
No hay comentarios:
Publicar un comentario