jueves, 2 de abril de 2009

OSSOS DE SANT
















Ingredients (4 persones) Postres

Ingredients:

Per al mazapán:

200 grs. de sucre
100 grams d'aigua
150 grams d'ametlla mòlta

Per al dolç de rovell:

100 grs. de sucre
50 grams d'aigua
4 rovells d'ou

Preparació

El mazapán:

Fer en el foc almíbar fort amb el sucre i aigua. Afegir l'ametlla i regirar fortament fins a formar una pasta.
Deixar refredar mentre es confecciona el dolç de rovell.

El dolç de rovell:

En el foc fer almíbar fort amb el sucre i aigua. Batre els rovells sols i afegir a chorrito el almíbar mentre es regira. (Es pot fer amb la batedora). Tirar-lo de nou en la cassola on s'ha fet el almíbar i posar-lo al bany maria, regirant fins que espesseixi molt.
Anar amb compte que no bulli, ja que es pot tallar la crema. Deixar refredar.


Muntatge dels ossos:


Pastar el mazapán i estirar-lo amb el rotllo de cuina, en una superfície espolvoreada amb sucre glas. Tallar tires de 4 centímetres. I després aquestes en quadrats. Enrotllar cada quadrat en un palito de 1 centímetre de diàmetre. Pegar la massa amb els dits per a formar uns petits cilindres i passar-les per sucre glas. Treure del pal, deixar assecar i emplenar amb el dolç de rovell.

No hay comentarios: