miércoles, 29 de abril de 2009

CAPRITX DE CREMA PASTISSERA DE CÍTRICS AMB CREMA MUNTADA



Ingredients

* 65 gr. sucre
* 90 gr. rovells d'ou
* 10 gr. farina
* 10 gr. maicena
* 225 ml. suc de cítrics (taronja, mandarina, llimona)
* 2 cm beina de vainilla
* 2 fruites de la passió
* unes quantes gerdons

Per a la crema muntada:

* sucre al gust
* 100 gr. crema de llet espessa

Preparació

Pas 1º

Col·locar els rovells d'ou totalment netes de clara dintre d'un
recipient profund i tirar el sucre en forma de pluja. Barrejar el sucre
i els rovells, batent fins que la barreja espesseixi, es torni
esponjosa i adquireixi un color més clar.

Pas 2º

Espolvorear co les farines tamizadas i tornar a batre fins que aquestes
quedin totalment integrades a la barreja. Escalfar el suc de cítrics
amb la vainilla fins a arribar a el punt d'ebullició i, sense deixar de
remoure, abocar-lo lentament sobre la barreja anterior.

Pas 3º

Traslladar la barreja obtinguda a un cassó i coure-la a foc lent
removent amb energia fins que arribi a el punt d'ebullició. Deixar que
bulli al voltant de 3 minuts perquè espesseixi i a continuació colar-la
dintre d'un recipient net, deixar refredar removent de tant en tant.

Pas 4º

Preparació: abocar la crema de llet molt freda en un bol, afegir sucre
al gust i batre fins que comenci a espessir. Repartir la crema
pastissera en recipients, col·locar sobre ella la crema muntada i
adornar amb fruita de la passió i gerdons.

No hay comentarios: