jueves, 19 de marzo de 2009

ROSQUILLAS DE L´ÀVIA













Ingredients

* 750 gr farina
* 2 ous
* 1 sobre llevat en pols
* 2 dl (1 got) oli d'oliva
* 200 gr sucre
* 1 tassa escassa licor de anís
* 1 llimona
* 1 tassa sucre glasé
* 1 tassa oli de girasol

preparació

Paso 1º

Esquerdar els ous, separar les clares dels rovells i muntar les
primeres a punt de neu amb ajuda d'unes varetes. Incorporar a les
clares muntades els rovells dels dos ous reservades i batre fortament
perquè no perdi la consistència.

Paso 2º

Rentar la llimona, assecar-lo i rallarlo amb un rallador de forats
petits, vigilant no rallar la part blanca i deixant caure la pell
dintre del compost preparat. Afegir, a poc a poc els 200 gr de sucre i
seguidament el licor de anís, batent constantment amb les varetes
perquè tots els ingredients quedin bé barrejats.

Paso 3º

Seguidament, incorporar l'oli d'oliva, batre un poc amb les varetes i,
una bez bé integrat, agregar el sobre de llevat en pols. Tornar a
barrejar amb les varetes. Tamizar la farina i deixar caure tota la qual
admeti sobre el compost anterior. Barrejar constantment amb les varetes
perquè la massa quedi bé integrada.

Paso 4º

Traslladar la massa a un marbre lleugerament enfarinat i treballar-la
amb les mans fins a obtenir una pasta homogènia. Formar una bola i
deixar-la reposar durant 15 minuts. Formar les rosquillas i
submergir-les en oli de girasol calent, fregir-les fins que es daurin.
Escórrer-les sobre paper absorbent i espolvorear amb el sucre glasé.

No hay comentarios: