miércoles, 18 de marzo de 2009

BUNYOLS DE QUARESMA



Ingredients

* 1 kg de farina
* 8 ous
* 300 gr de sucre
* 1 cullerada de llavors de anís
* 2 llimones
* 50 gr de mantega
* 30 gr de llevat de forner
* 1 vaset de llet
* una mica de sal
* Per el sucre:
* 250 gr de sucre
* Per a fregir:
* 1 litra d´oli d'oliva

Preparació


Pas 1º

Col·locar la farina en la taula de treball i formar i formar un volcà.
Afegir en el centre un ou i pastar fins que estigui perfectament
integrat a la massa. Incorporar els ous restants, d'un en un i pastar
sense afegir el següent ou fins que l'anterior estigui integrat.


Pas 2º

Dissoldre en un poc de llet tèbia la mantega, el sucre i el llevat, i
afegir a la massa. Incorporar els anises i la sal i barrejar fins a
obtenir una massa fina. Rallar l'escorça de la llimona, procurant no
rallar la part blanca, i afegir-la a la massa. Pastar durant 10 minuts
més perquè es barregi la llimona.


Pas 3º

Col·locar un drap de cuina en un bol, introduir la massa i tapar.
Deixar reposar en un lloc calent perquè la massa fermenti 6 hores. Quan
aquesta hagi doblegat el seu volum, retirar del bol i col·locar en la
taula enfarinada. Pastar i deixar reposar durant 10 minuts més. Untarse
les mans amb un poc d'oli i anar agafant petites quantitats de pasta.
Formar un rulo i unir les puntes de cadascun pressionant amb els dits
fins a formar un cercle ben rodó.


Pas 4º

Escalfar l'oli en una paella profunda a foc mig alt i fregir els
bunyols uns minuts per cada costat fins que estiguin daurats.
Retirar-los i deixar-los escórrer sobre paper de cuina. Introduir el
sucre en un recipient i arrebossar en l'els bunyols encara calents. Una
vegada ensucrats col·locar-los en la font de servir.

No hay comentarios: