jueves, 5 de marzo de 2009

PASTÍS DE LLIMONA

Ingredients

  • 3 llimones
  • 1 llauna de llet condensada de 350 gr
  • 3 ous
  • 1 làmina de pasta brisa

Preparació


Pas 1º


Folrar un motllo amb la pasta brisa sense retirar el paper antiadherent que l'envolta. Retallar el paper que sobresurti del motllo. Posar dins el motllo un tros de paper d'alumini enrotllat i punxar la massa. Coure la base, al forn, a 180ºC durant 10 minuts. Retirar i deixar refredar. Trencar els ous, separar les clares dels rovells i posar-los en bols separats. Batre els rovells amb unes varilles.

Pas 2º


Rentar les 3 llimones (per a fer una neteja més en profunditat es poden rentar fregant-les amb un raspall). Assecar-les i ratllar-les mirant de no arribar a la part blanca. Reservar-les. Tot seguit, exprémer 2 de les llimones i colar el suc obtingut per a eliminar els
possibles trossos de polpa o llavors que hi pugui haver. Reservar-lo.

Pas 3º


Abocar al bol els rovells, la llet condensada, el suc i la pela de llimona i barrejar tots els ingredients fins obtenir un compost homogeni. Mentres, tornar a recuperar el bol que conté les clares d'ou reservades i batre-les enèrgicament a punt de neu amb l'ajuda de les varilles.

Pas 4º


Afegir la barreja de rovells al bol amb les clares i remenar amb una espàtula,
fent moviments suaus d'avall cap amunt perquè les clares no baixin.
Abocar la barreja preparada en el motllo. Coure-la al forn a 180ºC
durant 15 minuts o fins que estigui quallada però no daurada. Retirar-la, deixar-la refredar i servir-la.

No hay comentarios: