martes, 31 de marzo de 2009

MICO DE PASQUA


Ingredients

* 6 ous durs
* 1 o 2 veles fines
* colorant alimentació
* 4 cullerades de vinagre
* 250 gr ametlles filateadas
* Bescuit:
* 4 ous
* 125 gr farina
* 125 gr sucre
* 1 cullerada de llevat en pols
* 1 cullerada de mantega
* Farcit:
* 200 gr de mantega
* 200 gr de sucre glasé
* 1 got de ron
* 2 dl (1 got) d'aigua
* 200 gr de sucre

Preparació

Pas 1º

Bescuit: batre els ous amb el sucre fins a doblegar el seu volum.
Afegir la farina tamizada amb el llevat i barrejar suaument fins a
formar una massa fina i sense grumos. Unta un motlle desmuntable de 22
cm de diàmetre amb la mantega i espolvorear amb farina. Abocar la massa i coure-la en el forn, precalentat a 180º durant 30 minuts.

Pas 2º

Preparar el farciment: trossejar la mantega, introduir-la en un bol, afegir el sucre glasé i batre fins que tingui una teixidura de pomada. Afegir el ron i barrejar de nou. Bullir l'aigua amb el sucre 5 minuts o fins a tenir un almíbar. Retirar el bescuit del forn, deixar refredar i desmoldarlo. Tallar-lo en 3 trossos horitzontals i mullar-los amb el almíbar.

Pas 3º

Untar cada capa de bescuit amb la crema preparada i reconstruir-lo.
Repartir la resta de la crema pels costats i el sobre. Torrar les
ametlles en el forn i cobrir el pastís amb elles. Es necessiten 4 ous,
però és millor coure 6, doncs algunes vegades es trenca algun. Poden
ser bruns o blancs. Si són bruns, escollir els més claritos i amb una
vela fina fer dibuixos divertits.

Pas 4º

Diluir els colorants en gots amb aigua calenta i una cullerada de vinagre. Submergir dintre els ous pintats amb la cera i deixar-los en el tint entre 5 i 10 minuts, donant-los el to preferit. Escórrer-los i disposar-los sobre paper de cuina fins que s'assequin. El tint ha de ser per a alimentació, doncs, encara que es filtri, es poden menjar. Una vegada secs, col·locar sobre el pastís i servir la mico.

No hay comentarios: