martes, 31 de marzo de 2009

LIONESES


Ingredients
* 100 gr. de mantega
* 250 cc d'aigua
* 150 gr. de farina
* 2 cullerades de sucre
* 3 ous sencers
* 1 mica de sal
* farcit:
* crema, nata o tòfona

Preparació

Pas 1º


Es posa un cassó al foc amb l'aigua, una mica de sal, el sucre i la mantega a trocitos. Quan l'aigua bull es tira de cop la farina tamizada. Es barreja amb una cullera de fusta fins a obtenir una pasta fina i bé lligada. Es contínua removent fins que la pasta es desprèn del cassó.

Pas 2º


S'aparta i es deixa refredar a temperatura ambient durant 20 min. Una vegada freda, s'afegixen els ous uneixo a un, no agregant el següent fins que l'anterior quedi bé incorporat, vigilant sempre la consistència perquè no quedi massa tova. Quan la pasta es torni brillant i costi treball desprendre-la de la cullera, estarà a punt per a confeccionar les lioneses.

Pas 3º


S'omplirà una màniga pastissera amb filtre arrissat de 1 cm. i escol·locaran montoncitos de la grandària d'un albercoc sobre una placade forn prèviament greixada i amb paper en el fons. Cal tenir en compte que la pasta s'infla al coure's i augmenta de volum, pel que cal deixar espai entre una lionesa i altra. Es hornea a 180ºC durant 20 min.

Pas 4º


Quan s'acaba la cocció, no cal treure les lioneses del forn, sinó deixar la porta oberta 8-10 min. amb la finalitat de que es refredin lleugerament perquè no es desinflin. Amb l'ajuda d'una espàtula, es van separant de la placa i es deixen refredar completament sobre reixeta abans de conducta al farciment, per a això es tallen per la meitat i s'emplenen amb la crema desitjada amb l'ajuda de la màniga pastissera. Espolvorear amb sucre glasé, caramel líquid o xocolata fosa.

No hay comentarios: