viernes, 27 de marzo de 2009

FLANS DE MADUIXOTS AMB GELATINA DE MENTA Y MEL


Ingredients

* 600 gr de maduixots grans
* la pell 1 taronja
* Per a la gelatina:
* 2 cullerades de mel
* 1/2 litre d'aigua
* 6 fulles de menta fresca
* 6 fulles (12 g) de gelatina
* la pell 1 taronja
* la pell 1 llimona

Preparació

Pas 1º

Ablanir les fulles de gelatina en aigua freda durant 5 minuts. Introduir la mel en un cassó, afegir l'aigua, la pell de taronja i de llimona i les fulles de menta i coure, a foc lent i removentconstantment, fins que la mel es dissolgui. Apartar del foc abans que bulli, afegir les fulles de gelatina escorregudes i barrejar perquè es dissolguin. Colar-lo i deixar-lo refredar.

Pas 2º

Tallar en juliana molt fina l'escorça de taronja i escaldar-la en aigua bullint durant 1 minut, repetint l'operació dues vegades més. Deixar refredar. Passar 6 flaneras individuals per aigua freda, abocar un poc de la gelatina preparada i repartir unes tiretes de taronja en el fons. Introduir-les en el frigorífic perquè la gelatina solidifique.

Pas 3º

Rentar els maduixots, assecar-los i tallar-los en daus. Quan la
gelatina estigui solidificada, emplenar els motlles amb els maduixots
barrejats amb les tiretes de taronja restants. Acabar d'emplenar les
flaneras amb la gelatina i deixar refredar en la nevera unes hores,
fins que els flans hagin quallat totalment. Per a desmoldar amb
facilitat submergir les flaneras uns segons en aigua calenta.

No hay comentarios: