martes, 3 de marzo de 2009

ESPATLLA DE XAI A LA MOSTASSA



Ingredients

  • 2 espatlles de xai
  • 4 cullerades de mostassa
  • 4 cullerades de mel
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 copa de brandy
  • 1 llimona
  • 1 manat de farigola
  • 2 fulles de llorer
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de pebre negre en gra
  • 1 pastilla d' avecren Carn

Preparació


Pas 1º


Demanar al carnisser que faci un tall transversal al mig
de cada espatlla. Rentar-les per a eliminar-ne la resta
de greix i fregar-les bé amb la llimona per tot arreu.

Pas 2º


En un morter, aixafar els grans de pebre junt amb les
fulles de farigola i afegir-hi el llorer tallat a trossos.
Afegir-hi la pastilla d´avecrem ben esmicolada, les
cullerades de mostassa i el vi blanc. Remenar bé.

Pas 3º


Untar amb aquesta barreja les espatlles de xai i posar-les
en una safata de forn amb l´oli i un vas d´aigua. Posar al
forn pre-escalfat a 220ºC i coure durant 40 minuts.

Pas 4º


Passats 15 minuts de cocció, ruixar la carn amb el brandy
i abaixar una mica el forn. Ruixar les espatlles amb el seu
propi suc de tant en tant i, 5 minuts abans d´acabar la
cocció pintar-les amb mel.

No hay comentarios: