lunes, 30 de marzo de 2009

BERLINAS DE MADUIXA


Ingredients

* 3 dl llet
* 30 gr llevat de forner
* 6 cullerades sucre
* 450 gr farina
* 100 gr mantega
* 4 ous
* 1 cullerada de brandy
* 1 cullerada d'aigua de roses (opcional)
* 1/2 tarro de confitura de maduixes
* 1 tassa d'oli d'oliva
* canyella en pols
* una mica de sal

Preparació

Pas 1º

Dissoldre el llevat i una cullerada de sucre en un vasito de llet. Espolvorear amb 1 cullerada de farina, cobrir amb un drap i deixar reposar fins que la barreja comenci a escumejar i bombollejar. Escalfar lleugerament la resta de la llet, afegir la mantega i remoure fins que es fongui. Apartar del foc, agregar els ous i una cullerada de sucre i batre bé.

Pas 2º

Col·locar la farina tamizada en un bol amb una mica de sal, abocar en el centre la barreja de llet, mantega i ous i el llevat fermentat. Batre amb una cullerada de fusta fins que quedi suau i després treballar-la amb les mans. Aromatizar amb el brandy i l'aigua de roses i tornar a treballar-la fins que la massa estigui suau i tova.

Pas 3º

Tallar la massa en 2, estirar una meitat sobre la taula de treball lleugerament enfarinada fins a obtenir una làmina de 1 cm de grossor. Amb un curta-pastes retallar cercles d'uns 5 cm de diàmetre, i disposar 1 cucharadita de confitura de maduixes en el centre dels cercles. Estendre l'altra meitat de massa, tallar el mateix nombre de cercles i disposar un sobre cada cercle farcit.

Pas 4º

Segellar bé les vores. Col·locar els bollos sobre una safata enfarinada i reservar-los en un lloc temperat 20 minuts perquè pugin. Escalfar l'oli en una paella i fregir-los de dues en dues. Quan s'inflin i prenguin color donar-los la volta i daurar-los per l'altre costat. Retirar i escórrer sobre paper absorbent i arrebossar-los, encara calents, amb el sucre restant i la canyella. Servir tebis.

No hay comentarios: