lunes, 9 de febrero de 2009

ESCABETX DE TONYINA

Ingredients

* 800 gr.de tonyina tallada en dues rodanxes gruixudes
* 2 gots d'oli d'oliva
* 1 got de vinagre de bona qualitat
* 1 fulla de llorer
* 1 ramita de farigola
* 1 ramita d'alfàbrega
* 1 ramita de julivert
* 2 dents d'all
* 2 claus de especia
* pebre en gra
* pebre
*1 pastilla de Avecrem Brou de Peix -30% de sal

Preparació

Pas 1º
Tallar la tonyina en daus gruixuts i assaonar-los amb Avecrem Brou de
Peix -30% de sal. Escalfar l'oli d'oliva en una paella i fregir els
daus de tonyina durant 4-5 minuts. Escórrer-los i disposar-los en una
font profunda.

Pas 2º
Mentre, pelar les dents d'all i daurar-los en l'oli d'oliva calenta
juntament amb la farigola, el llorer, el julivert, l'alfàbrega, alguns
grans de pebre i els dos claus de especia.

Pas 3º
Retirar la paella del foc i abocar amb cura el got de vinagre.
Col·locar el recipient de nou al foc i deixar bullir molt suaument
durant uns 10 minuts.

Pas 4º
Finalment, abocar la preparació sobre els daus de tonyina reservats i
deixar refredar totalment abans de servir. El més indicat en aquest cas
és preparar-lo d'un dia per al següent.

No hay comentarios: