martes, 2 de diciembre de 2008

L´EMPEDRAT PLAT TIPIC DE CATALUNYA





PER A 6 PERSONES




INGREDIENTS:




1 kg d´alubias blancs


2 tomàquets d´amanida


1 pebrot verd


2 llaunes de tunyina al natural o en oli ( 200g )


1 llauna d´anchobas en oli ( 50 g )


1 llauna dólivas sensa os ( 50g )


2 ous


1 ceba


1/2 vas d´oli de oliva verga


2 cullarades de vinagra


sal




PREPARACIÓ




Seposa en remull las alubies el dia anterio. Al dia seguent se coloca en una olla, amb abundant aigua i se dejan bulli a foc lent hasta que estiguin tendres. Una bagada bullidas, es retiran del foc, se escorran bé en un escurido i es dejan hasta que estiguin fredas.




Culuca las alubies ya fredas en una font. En un bol fica el tomàquet tallat en cuadrets no molt grans, el pebrot la ceba finament picada. Anyadi l´tunyina feta miges i els ous dusos tallats en tacs petits. Anydi el oli, el vinagra i la sal i mesclarlo tot, amb cuidado hasta que estigui ben mesclat.




Pusa tota a questa mescla sobre las alubias, remoure tot cuidadosament hasta que estigui ben mesclat de forma homogenia i ficar la font en el friguirific.




Presenta en una fon i adurna amb las ulivas i los filets d´anchoba. Servi ben fret

No hay comentarios: