martes, 9 de diciembre de 2008

BACALLÀ A LA LLAUNA


INGREDIENTS

800 g de bacallà sec
1/4 kg de tomàquet fresc
3 grans d´aills
julivert fresc
1 cullerada sopera plena de pebrot varmell dolcs
1 got de vi ple de vi ranci
1/4 l d´oli
sal

PREPARACIÓ

Remullem el bacallà 24 hores i durant aquest tempes camviem-lo 3 o 4 ve gadas d´aigua abants, lo tallarem en trossos mitjans, l´heu d´escorré bé i assecar amb un drap, fregirem en el oli. Ya fregit els colocarem en una ( llauna ) o cassola de ferro.

En el oli sobrant, fregirem dos dels grans d´alls picats, el pebrot i el got de vi, i lo afegirem sobra el bacallà. El tomàquet, es fa una salsa espesa amb sal, lo abocarem posant-lo a culleradas soperes els trossos de bacallà.

Picarem molt menut el altra dent d´all restant i julevert i amb allo espolsarem el preparat, que ficarem al forn a torrar-lo uns 10 o 15 minuts amb calo muderat per sobra i per a baig.

El sevirem calent en la mateja ( llauna ). Tambe podem fer aquet mateig bacallà d´igual forme pero sensa tomàquet.

No hay comentarios: