jueves, 4 de junio de 2009

TUMBET MARLLORQUÍ


Ingredients (4 persones)

  • 1 quilo de patates.
  • 2 carbassons.
  • 2 albergínies.
  • 3 pebrots verds.
  • ½ quilo de tomàquets madurs.
  • 4 sardines.
  • 3 decilitres d'oli d'oliva.
  • Sal

Com s'elabora:


Pelem les patates i les tallem a rodanxes fines.

Fregiu les patates en abundant oli amb una mica de sal i reservem.

Tallem els carbassons també a rodanxes, els rentem sense pelar i
els fem a la planxa (en una paella antiadherent amb poc oli i posant el
punt de sal quan l'aliment està cuinat).
Un cop cuinat el carbassó, el col loquem sobre de les patates (fent capes).

Tallem les albergínies a rodanxes sense pelar i les deixem en un colador amb sal perquè deixin anar l'aigua.

Posteriorment rentem les rodanxes d'albergínia amb aigua freda,
les assequem amb un drap net de cuina i les cuinem a la planxa de la
mateixa manera que hem cuinat anteriorment els carbassons.
Una vegada cuinades les rodanxes d'albergínia, les col loquem sobre les patates i els carbassons.

Tallem els pebrots a rodanxes i els sofregirem amb una mica de sal.

Els col loquem damunt de tots els altres ingredients.

Escaldats els tomàquets 2 minuts en aigua bullint, els peleu, les traiem les llavors i els tallem a trossos.

Sofres el tomàquet a la mateixa paella dels pebrots amb una mica
d'oli traient l'excés de greix abans. Es sofregeix a foc lent, es
assaonar i quan està llest s'aboca per sobre de tot l'anterior.
Netegem els peixet, les traiem el cap i la panxa si són molt
grans, i si no es deixen sencers, salamos, enfarinats i fríemos en el
mateix oli de la resta de la verdura.
Quan estiguin fregits els col loquem damunt de les verdures.

No hay comentarios: