martes, 16 de junio de 2009

PASTÍS AMB CREMA PASTISSERA DE POMA I PERA




Ingredients (4 persones)

1 massa de pasta fullada.
2 pomes reinetes.
1 pera conferència gran.
100 grams de sucre moreno.

Crema pastissera:

400 mil.lilitres de llet desnatada.
150 grams de sucre.
50 grams de maicena.
2 ous.
1 pal de canyella.
La peladuras d'una llimona.

Com s'elabora:

Folrats un motlle de cèrcol desmuntable amb la massa de pasta
fullada, retallant les vores sobrants, no gaire ja que després minva la
massa. Punxem el fons del full amb una forquilla i ho cobrim amb uns
cigrons per evitar que pugi la massa.
Horneados la pasta durant 10 minuts fins que es dori una mica.

Posem a bullir tota la llet, excepte un got, amb la closca de llimona i el pal de canyella.

En un bol batim els ous, el sucre, la maicena, i afegiu el got de llet freda reservada.

Posem aquest preparat en el cassó de llet bullint i amb una cullera de fusta remeneu contínuament fins que espesseixi.

Hem d'evitar que la crema bulli perquè no es talli.

Quan estigui espessa retirem del foc i deixem que es refredi.
Abans que es refredi completament retirem el pal de canyella i la pela
de llimona. Mentrestant, peleu les pomes i la pera, traient-li el cor i
les tallem en làmines.
Retireu el motlle del forn i cobrim la massa amb la crema
pastissera, per damunt col loquem trossos de poma i pera filetejat.
Empolvorades amb sucre morè per sobre de la fruita i forn durant 20
minuts a 170 º C. Quan estigui horneada, traiem la tartaleta del forn i
la Desemmotlleu, procurant que no es trenqui.
Servimos temperada.

No hay comentarios: