jueves, 4 de diciembre de 2008

SALSA ESPANYOLA


INGREDIENTES

1 kl de carn de vadella ( falda o agulla )
5 cullerada de farina
6 cullerada d´oli
1 kl de tomàquets
1 ceba
1 un tronc de api
1 pastanaga
2 gots de vi ( un blac i un tint)
julivert
llaure i una rameta de firigola
sal i pebra

PREPARACIÓ

Sofregeixi la farina en una paella remugent constanment perque es dori per igual i no escremi.
Renta i pela la pastanaga, la ceba i el api i hu picas en trossos menuts. Posa a calenta el oli en una paella grant de fons gruixut, a foc mitja.

Quan el oli estigui calent posi las verdures i rehogilas lentament fins que estiguin dorades un poc. Cordi la carn formant un rotllo, possa-la en una casserola i possa-hi les verdures. Dejau freguir-lo a foc suau.

Pela i pica els tomàquets, retirant les volvas. Incurpora a la cassola con la farina i rehogarlo el congunt. Agregeu el lleure, la farigola i el julivert lligats amb un fil. salpebrem.

Banyar la salsa amb els 2 vins i 2 litros d´aigua tevia. Remenar-lo bè tapa i deja-lo coure tot uns 3 hores lentament. Si lo prefereis una salsa mès tamisada abans de servi-la passeula per el xino o per la batedora.



No hay comentarios: