viernes, 12 de febrero de 2010

PERES AL VI FOLRADES DE MERENGA ITALIÀ

















Ingredients

* 4 peres
* 1 l vi negre
* 1 / 2 l. porto
* 350 gr. sucre
* 1 branca canyella
* 1 escorça de pell de taronja i llimona
* Per al merengue:
* 100 ml. d'aigua
* 4 clares ou
* 250 gr. sucre


Preparació pas a pas

Amb antelació: pelar les peres i posar-les en una cassola amb el vi, el porto, el sucre, la canyella i les corfes de taronja i llimona. Deixar que coguin uns 40 min. Deixar-les macerar en el suc de cocció unes 8 hores.

Fer un almívar amb 250 gr. de sucre i 100 ml. d'aigua a 120 º. A part, batre les clares fins que estiguin escumoses per no massa dures. Tirar lentament l'almívar sobre les clares formant un raig prim sense deixar de batre. Seguir batent fins que les clares estiguin totalment muntades, brillants i el merengue fred.

Cobrir la part superior de cada pera amb el merengue i gratinar al forn prees calfat a temperatura màxima

No hay comentarios: